Heeft u klachten (zoals moe, verminderd uithoudingsvermogen, krachtverlies) ten gevolge van COVID-19 en wilt u hieraan werken? Dat kan bij ons. Wij hebben een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in revalideren na COVID-19.

Neem contact op met de praktijk om een afspraak in te plannen.

Bent u uit balans? Voelt u zich vermoeid, overbelast, gespannen of angstig. Heeft u ademhalingsklachten, moeite met concentreren, ontspannen of slapen? 

 

Wat doet de psychosomatisch fysiotherapeut?

Geregistreerde psychosomatisch fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van een psychosomatische klacht. Dit zijn lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een grote rol spelen. Een psychosomatisch fysiotherapeut onderzoekt deze factoren en kijkt samen met u naar een oplossing. 

 

Wanneer psychosomatische fysiotherapie? 

Psychosomatische klachten kunnen ontstaan of onderhouden worden door bijvoorbeeld het negeren van lichamelijke signalen, inadequate gedachten over of omgang met de klachten, disbalans belasting en belastbaarheid. Voorbeelden van klachten kunnen zijn: 

 • Onvoldoende verklaarbare en/of aanhoudende spier- en gewrichtspijn  
 • (Extreme) vermoeidheid 
 • Druk op de borst of hartkloppingen 
 • Maag- en darmklachten  
 • Duizeligheid of licht in het hoofd 
 • Benauwdheid, moeite met ademhalen 
 • Lusteloos, prikkelbaar, onrustig of gejaagd zijn 
 • Slaapproblemen 
 • Burn-out/overspannenheid 
 • Lichamelijke gevolgen van angst of depressie
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Veel piekeren en zorgen maken 

 

Is deze therapie verzekerd? 

Psychosomatische fysiotherapie valt onder normale fysiotherapie. Dus heeft u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan vergoedt de zorgverzekeraar de kosten. 

 

Meer informatie 

U kunt zich aanmelden doormiddel van het aanmeldformulier op de website of maak telefonisch een afspraak door te bellen naar 030-870 06 06.

Doordat wij een breed scala aan specialismen in huis hebben kunt u voor bijna al uw lichamelijke klachten bij ons terecht. 

 

De volgende disciplines hebben wij in huis:

 

Voor meer informatie klikt u op bovenstaande kopjes of kunt u contact met ons opnemen via (030) 870 06 06 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook direct aanmelden.

Door ons grote team met veel specialismen kunnen wij bijdragen bij veel lichamelijke klachten

 

Voor deze klachten kunt u bij ons terecht:

 

Staat uw klacht er niet tussen? De kans is groot dat wij u alsnog kunnen helpen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via (030)87006 06 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook direct aanmelden.

Heb je spierpijn en stijfheid als gevolg van trigger points (spierknopen) in één of meerdere spieren? Dan is dry needling mogelijk een efficiënte behandelmethode 

 

Wat is dry needling?
Dry needling is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek met pijn en stijfheid als gevolg van trigger points in spieren. Dry needling is het inbrengen van een 'droge' (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Dry needling kan resulteren in pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten.Dry needling is meestal niet een op zichzelf staande therapie maar wordt vaak aangeboden in combinatie met bijvoorbeeld oefentherapie. 

 

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan? 

 • Acuut moment - bijv. door een verkeerde beweging (vertillen) of een ongeval/sportletsel.
 • Door onderbelasting, bijvoorbeeld door langdurig zitten
 • Langdurige afwezigheid van beweging, bijv. bij gips, brace of een sling.
 • Psychologische factoren, zoals stress en depressie.
 • Verminderde kracht, bijvoorbeeld na een blessure
 • Voetafwijkingen, instabiliteit en/of verschillen in beenlengte bijv. na een botbreuk of operatie.

 

Waar richt de behandeling zich op? 

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom. 

 

Hoe voelt dry needling aan? 

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur. 

 

Wat zijn de kosten? 

Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, vallen in principe ook de kosten voor dry needling hieronder. 

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via (030) 870 06 06 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt zich ook direct aanmelden.

Subcategorieën

Fysiotherapie nieuwsberichten