Op 15 juli 2019 heeft de Gezondheidsraad een advies uitgebracht over een nieuw vaccin tegen gordelroos (Shingrix®). Dit vaccin voorkomt negen van de tien gevallen van gordelroos.

Hoewel deze vaccinatie niet wordt vergoed is het wel mogelijk deze bij ons in de praktijk te laten zetten. U kunt dit telefonisch met uw huisarts of assistente bespreken. 

Voor meer informatie over het vaccin tegen het krijgen van gordelroos klik dan HIER.

Beste mensen,

 

Sinds begin van de zomer 2020 ben ik niet meer werkzaam als huisarts, omdat ik ernstig ziek bleek. Tijd voor een korte update.

De behandelingen, die ik aanvankelijk onderging gaven helaas veel complicaties. Gelukkig ben ik daarvan goed hersteld.

Inmiddels word ik behandeld met chemotherapie, die ik gelukkig goed verdraag, en die ook wat lijkt te doen. Dat maakt dat ik, samen met mijn man en onze kinderen, geniet van dat wat mogelijk is.

Ik ben door velen van jullie ongelooflijk verwend met lieve, bemoedigende kaarten en brieven, doosjes chocola en prachtige bloemen! Ze doen me enorm goed!

Een opsteker de afgelopen tijd was dat ik een koninklijke onderscheiding heb ontvangen! Ik mag mezelf Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen, een complete verrassing, waar ik nog erg van nageniet!

Hoe het verder gaat, ook qua werk, is ongewis. Weet dat ik aan jullie denk, zoals jullie ook aan mij!

 

Hartelijke groeten,

Christine Weenink

 

 

christine

 

Onze assistenten krijgen regelmatig vragen over het coronavirus. Voor meer informatie en adviezen kunt u de volgende websites raadplegen:

Deze websites geven de meest actuele informatie en richtlijnen.

Ook heeft de Rijksoverheid een informatienummer opengesteld voor vragen over het coronavirus : 0800-1351 (8-20.00 uur)

Denkt u dat u besmet bent? Heeft u klachten van verkoudheid, koorts of hoesten? Kom dan niet naar de praktijk, maar blijf dan thuis totdat uw klachten over zijn.

 

 Bent u kortademig of voelt u zich ernstig ziek? Neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk.

Door COVID-19 worden patiënten vaker verwezen naar huisartsenposten (HAP) en de spoedeisende hulp (SEH). Steeds meer huisartsenposten leveren 24/7 zorg aan patiënten met een mogelijke coronabesmetting om de huisartsenpraktijken te ondersteunen. Als de huisartsenpost en SEH inzage hebben in de belangrijkste gegevens van ons als uw eigen huisarts, kunt u sneller de juiste zorg krijgen en blijven de wachttijden beperkt. Ook als mensen vanwege de drukte door een huisartsenpost, coronapost of ziekenhuis buiten hun eigen regio worden behandeld, is het belangrijk dat de arts deze gegevens van ons kunnen raadplegen.

 

Normale situatie

In de normale situatie kan de huisartsenpost alleen een samenvatting van uw medische gegevens van ons als uw huisarts raadplegen en alleen als u hiervoor toestemming ('opt-in') heeft gegeven aan ons of via volgjezorg.nl. Bijna 8 miljoen Nederlanders hebben dat gedaan. Een klein deel heeft aangegeven dat hun gegevens niet gedeeld mogen worden. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft (nog) geen keuze gemaakt.

 

Tijdelijke maatregel

Uitsluitend tijdens de coronacrisis kunnen de huisartsenpost en de SEH ook een samenvatting van de medische gegevens van de huisarts raadplegen als u geen keuze heeft gemaakt. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hiervoor op 8 april 2020 een tijdelijke maatregel getroffen. Dat betekent dat veel meer mensen snel en goed geholpen kunnen worden.
Huisartsenorganisaties (NHG, LHV, InEen), Patiëntenfederatie Nederland, VZVZ, zorgverzekeraars (ZN) en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) zorgen er samen voor dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Openbaar Ministerie blijven volgen of dit veilig en verantwoord gebeurt. Na de coronacrisis zijn de gegevens van Nederlanders die geen keuze hebben gemaakt niet meer te raadplegen bij de huisartsenpost en de SEH. Dan geldt weer de normale situatie.

 

U houdt de regie

Heeft u contact met de huisartsenpost of de SEH, dan wordt u gevraagd of u het goed vindt dat de gegevens van ons worden geraadpleegd. Zo houdt u zelf de regie. Alleen als u niet aanspreekbaar bent, kunnen de huisartsenpost of de SEH de gegevens zonder die mondelinge toestemming raadplegen. U kunt ook altijd precies zien wat er met uw gegevens gebeurt. Dat kan op de website www.volgjezorg.nl. U ziet daar of uw gegevens beschikbaar zijn gesteld. U kunt ook zien of uw gegevens zijn geraadpleegd en door wie.

 

Wilt u NIET dat uw gegevens worden gedeeld?

Dan kunt u dit bij ons melden of online aangeven op volgjezorg.nl.

 

Wilt u WEL dat uw gegevens worden gedeeld?

Zeg het tegen ons en tegen uw apotheek of regel het online op volgjezorg.nl.

U kunt nu ook online afspraken maken bij Huisartsenpraktijk Binnenstad!

Zo kunt u in uw eigen tijd een afspraak plannen met uw huisarts.

U heeft nu 24/7 toegang tot:

  • e-Afspraak; maak uw eigen afspraak bij uw huisarts.
  • e-Consult; hiermee kunt u per email een vraag stellen aan uw huisarts.
  • uw labuitslagen; check uw eigen bloeduitslagen.
  • e-Recept; hiermee kunt u uw medicijnen opnieuw bestellen.

 

Log eenvoudig met uw DigiD in via de inlogknop hier rechts boven (patiëntenportaal).