Openingtijden

maandag
07:30 – 21:00
dinsdag
07:30 – 21:00
woensdag
07:30 – 18:00
donderdag
07:30 – 21:00
vrijdag
07:30 – 17:00

Locaties

De McKenzie Methode

De McKenzie Methode, ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie (MDT), is een onderzoeks- en behandelmethode, die wereldwijd wordt gebruikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Deze methode is voornamelijk bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten. 

Vaak is pijn aan het bewegingsapparaat `mechanisch’ van oorsprong. Dit wil zeggen dat dagelijkse bewegingen en houdingen de pijn veroorzaken. 

Dankzij de MDT-beoordeling volgens McKenzie kunnen patiënten met rug- en/of nekpijn specifieker en efficiënter behandeld worden. De unieke combinatie van houdingsadvies en specifieke individuele oefeningen stelt patiënten in staat hun klacht zelf te behandelen en bevordert de mogelijkheden van het lichaam om zichzelf te genezen zonder medicatie, een operatie of andere passieve behandelingen. 

Indicatie voor McKenzie therapie 

Patiënten met rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling naar benen of armen.

Is deze therapie verzekerd? 

McKenzie therapie valt onder de aanvullende verzekering fysiotherapie. Dus heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan vergoedt de zorgverzekeraar de kosten.

Voor vragen of aanvullende informatie: 

Meld je aan doormiddel van het aanmeldformulier op de website of maak telefonisch een afspraak door te bellen naar 030-870 06 06. Onze manueel therapeut met aantekening voor de McKenzie methode zijn Merel Snouck Hurgronje en Svenja van Breukelen. Kijk voor meer informatie op https://be.mckenzieinstitute.org/patienten/

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 030 870 06 06 of info@fysiotherapiebinnenstad.nl. U kunt zich ook direct aanmelden.

Online afspraak maken

Plan direct online uw afspraak in.

Samenwerkingspartners

Fysiotopics
Keurmerk fysiotherapie