Openingtijden

maandag – vrijdag
8:00 – 17:00
dinsdagavond
17:30 – 20:00

(030) 233 38 88

Spoed overdag:
(030) 233 38 88 – toets 1

Spoed avond/weekend:
(088) 130 96 70

030-2713977

 info@gzcbinnenstad.nl

Contact

Telefoonnummer
030-2333888

Spoed (8:00 – 17:00)
030-2333888 toets 

Spoed
(Buiten kantoortijd)
088-1309670  (Huisartsenpost – eerst bellen: Burg. Fockema Andreaelaan 60, Utrecht)

Faxnummer
030-2713977

Mailadres
info@gzcbinnenstad.nl

Patiëntenportaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.00 – 17.00

Dinsdagavond spreekuur
17.30 – 20.00

Een afspraak voor het spreekuur, een telefonische afspraak of aanvraag visite maakt u telefonisch via de assistente.

Er is geen inloopspreekuur

Welkom bij Huisartsenpraktijk Binnenstad

LAATSTE NIEUWS OVER CORONA VACCINATIES:

Vaccinaties tegen het Corona virus voor patiënten met een medische indicatie

Rond deze tijd ontvangen patiënten tussen 18-60 jaar met een medische indicatie (de “griepprik” populatie) van ons een brief. Met deze brief kunt u met voorrang een afspraak maken voor vaccinatie bij de GGD. Het is ons (nog) niet bekend welk vaccin de GGD hierbij inzet. Heeft u deze brief ontvangen? Dan betekent dat, dat u op enige manier bij ons als kwetsbaar geregistreerd staat. Heeft u hier vragen over? Stuurt u ons dan een email op info@gzcbinnenstad.nl. Bellen met de praktijk kan ook, maar liefst na 10u ‘s ochtends om overbelasting aan de telefoon te voorkomen. Ook als u normaal geen gebruik maakt van de mogelijkheid om de griepprik te halen, krijgt u nu WEL een oproep. U hoeft uiteraard geen gebruik te maken van deze mogelijkheid, maar wij bevelen het wel van harte aan.

Vaccinaties tegen het Corona virus in de huisartsenpraktijk

Inmiddels hebben alle patiënten uit onze praktijk geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 een uitnodiging en mogelijkheid gehad voor vaccinatie met het AstraZeneca vaccin bij ons in de praktijk. Bent u niet opgeroepen / gevaccineerd en had u dat wel gewild? Meldt u zich dan bij ons via info@gzcbinnenstad.nl. Wij hebben helaas geen mogelijkheid om u aan te melden bij de GGD omdat u een ander vaccin dan AstraZeneca zou willen. Houdt u in dat geval de ondergenoemde websites in de gaten voor meer informatie.

Het ministerie van VWS heeft besloten dat het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin mag worden gegeven aan mensen van 60 jaar en ouder. Uit extra onderzoek is gebleken dat het vaccin van AstraZeneca voor hen veilig en effectief is, en dat voor hen de voordelen in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.

Zwangerschap en Corona vaccinatie

Zwangerschap is volgens de laatste berichten geen reden meer om een vaccinatie te ontraden, zeker niet als u ook nog tot een kwetsbare groep (een groep met een medische indicatie als hierboven genoemd) behoort. Heeft u hier vragen over, mail ons dan op info@gzcbinnenstad.nl

Vragen?

Heeft u vragen over corona vaccinaties die niet beantwoord worden op ondergenoemde websites of wilt u uw wensen betreffende vaccinatie aan ons doorgeven? Stuur ons dan liefst een email op info@gzcbinnenstad.nl, of bel NA 10u ‘s ochtends met de praktijk.
Wij roepen patiënten op volgens de aanwijzingen en volgorde van het RIVM, en afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar vaccin. Het heeft dus geen toegevoegde waarde om ons hierover te bellen of emailen.

Voor algemene informatie over de corona vaccinaties verwijzen wij graag naar thuisarts.nl (https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen) en de rijksoverheid. (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/01/22/algemene-informatie-over-coronavaccinatie-in-nederland)

Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, kijk dan voor het laatste nieuws op de websites van RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel) en GGD (https://www.ggdru.nl/corona/coronavaccinatie).

Wilt u graag corona informatie in eenvoudige taal? Kijk dan op https://corona.steffie.nl/nl/

Nieuws over het coronavirus:

In verband met de uitbraak van het coronavirus COVID-19 zijn sommige vormen van zorg in onze huisartsenpraktijk enigszins aangepast. Hieronder zijn de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet:

Denkt u besmet te zijn met het Coronavirus of heeft u luchtwegklachten (hoesten, verkouden, hoofdpijn of keelpijn)? Wij verzoeken u niet naar de praktijk te komen. Het beste is thuis te blijven tot de klachten weer over zijn.
Bent u kortademig of heeft u ernstige klachten? Neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk.

Vanaf 1 juni 2020 kunt u via de GG&GD een gratis test krijgen of u besmet bent met het Coronavirus. Voor meer informatie en adviezen kunt u de volgende websites raadplegen:

Deze websites geven de meest betrouwbare en actuele informatie en richtlijnen. Ook de rijksoverheid heeft een informatienummer opengesteld voor vragen over het coronavirus: 0800-1351 (8.00-20.00)

Overige medische vragen

Ook niet-Corona-gerelateerde klachten kunt u gewoon met ons blijven bespreken:

  • Bij spoedeisende zaken: Wij verzoeken u telefonisch contact met de praktijk op te nemen. Wanneer de praktijk gesloten is, kan dit via de Huisartsenpost Stad Utrecht op 088-1309670
  • Bij niet-spoedeisende zaken: U kunt telefonisch of per e-consult contact leggen met de praktijk. Een e-consult maakt u aan door in te loggen met DIGI-D bij het patiëntenportaal. Dit kan alleen bij vragen waarbij u niet gelijk binnen 24 uur medische zorg nodig heeft. Er zal dan gekeken worden op welke wijze wij uw zorgvraag zo goed mogelijk kunnen beantwoorden.

Helaas is het momenteel niet mogelijk om via het patiëntenportaal zelf spreekuurafspraken met uw huisarts in te plannen.

Online afspraken maken

U kunt nu ook online afspraken maken bij Huisartsenpraktijk Binnenstad. Zo kunt u in uw eigen tijd een afspraak plannen met uw huisarts. U heeft nu 24/7 toegang tot:

e-Afspraak – maak uw eigen afspraak bij uw huisarts. Dit is momenteel ivm de coronacrisis niet mogelijk.
e-Consult – hiermee kunt u per email een vraag stellen aan uw huisarts.
uw labuitslagen – check uw eigen bloeduitslagen.
e-Recept – hiermee kunt u uw medicijnen opnieuw bestellen.

Log eenvoudig met uw DigiD in het patiëntenportaal.