Openingtijden

maandag – vrijdag
8:00 – 17:00
dinsdag
09:00 – 21:00

(030) 271 54 21

Contactgegevens


Van Asch van Wijckskade 28
3512 VS Utrecht

(030) 271 54 21
  info@oefentherapiebinnenstad.nl

Oefentherapie Cesar/Mensendieck

BLOOM Oefentherapie Binnenstad is een praktijk voor oefentherapie Cesar/Mensendieck, psychosomatische oefentherapie en slaaptherapie. In het kort vindt u hier informatie. Mocht u vragen hebben kunt u mij altijd bellen. Ik heet u van harte welkom in mijn praktijk.

We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder.
Herkent u dit? Oefentherapie Cesar/Mensendieck leert u voelen en begrijpen waar uw klachten door ontstaan.

De behandeling

De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. En maakt vervolgens samen met u een individueel behandelplan bestaande uit specifieke oefeningen en houdingsad­viezen, volledig gericht op uw persoonlijke situatie en leefwijze. Door de oefeningen (gericht op onder meer ontspanning en/of versterking van spieren, stabiliteit of mobiliteit), het verbeteren van uw lichaamsgevoel en het bewust worden van goede houding- en bewegingsgewoonten leert u hoe u zelf uw klachten kunt verminderen en voorkomen. Ervaring leert dat binnen een korte periode positieve resultaten waarneembaar zijn.