Openingtijden

maandag – vrijdag
8:00 – 17:00
dinsdagavond
17:30 – 20:00

(030) 233 38 88

Spoed overdag:
(030) 233 38 88 – toets 1

Spoed avond/weekend:
(088) 130 96 70

030-2713977 (alleen intercollegiaal!)

 info@gzcbinnenstad.nl

Contact

Telefoonnummer
030-2333888

Spoed (8:00 – 17:00)
030-2333888 toets 1

Spoed
(Buiten kantoortijd)
088-1309670  (Huisartsenpost – eerst bellen: Burg. Fockema Andreaelaan 60, Utrecht)

Faxnummer (alleen intercollegiaal!)
030-2713977

Mailadres
info@gzcbinnenstad.nl

Patiëntenportaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.00 – 17.00

Dinsdagavond spreekuur
17.30 – 20.00

Een afspraak voor het spreekuur, een telefonische afspraak of aanvraag visite maakt u telefonisch via de assistente.

Er is geen inloopspreekuur

Praktijknieuws

Als u medicatie thuis heeft liggen die u niet meer gebruikt of gaat gebruiken, dan kunt u deze inleveren bij de apotheek. Graag vragen wij u wel de sticker met uw patiëntengegevens te verwijderen van de verpakking.

Wij krijgen op dit moment veel vragen en telefoontjes omtrent schurft. Vooral onder studenten lijkt dit zich momenteel veel te verspreiden. Daarom hebben wij hieronder wat handige websites en folders verzamelt waar handige informatie in staat.

– Algemene informatie over schurft
– GGD Folder behandeling met permetrine (zalf/crème/gel)
– GGD Folder behandeling met ivermectine (tabletten)
– Folder voor contacten/huisgenoten (preventieve behandeling)
– Folder stappenplan studentenhuis

Lieve mensen,

De jaren zijn voorbij gevlogen. Ruim 35 jaar geleden begon ik als huisarts in de oude bakkerij op de hoek van de Koekoek- en Kievitstraat. Op die sfeervolle plek liepen jullie ’s ochtends vroeg al binnen op het ouderwetse inloopspreekuur. Wat hebben we veel besproken en wat is er veel gebeurd.
Veel lief en leed heb ik met jullie gedeeld. De bijzondere band die je als patiënt en huisarts samen kan hebben maakt het doktersvak voor mij zo waardevol.
Het is bijzonder het leven van zoveel mensen van nabij mee te mogen maken. Natuurlijk, het gaat over gezondheid maar vaak ook juist over ziekte. Er waren naast alle warmte ook veel verdrietige periodes, waar jullie soms doorheen moesten. Ik droeg dan mijn bescheiden steentje bij. Later was het dan vaak prachtig om te zien hoe veerkracht of acceptatie maken dat velen van jullie toch gewoon weer verder konden. Vaak hebben we ook samen ontdekt hoeveel klachten, kwalen of ziektes toch ook vanzelf over kunnen gaan. Waarbij je dan eigenlijk niet eens een huisarts nodig hebt. Dan bleek een goed gesprek, een luisterend oor, misschien soms zelfs een wijze raad al veel te helpen.

Ruim acht jaar geleden verhuisden we samen met de collega’s uit de Breedstraat naar onze prachtige nieuwe werkplek aan de Van Asch van Wijckskade. Daar ontdekten we hoe waardevol het is om met een groep dokters de zorg voor jullie te organiseren. Het is zondermeer zo dat meer dokters samen ook meer weten. Daarom vinden wij werken in een gezondheidscentrum, ook met assistentes, praktijkondersteuners, psychologen, fysiotherapeuten, caesar therapeuten, logopedist, diëtisten, thuiszorg en apotheek zo belangrijk.

Het was een geweldige tijd. Naast de zorg voor jullie heb ik 18 huisartsen opgeleid en ook dat was steeds een geweldige ervaring. Ik heb de nieuwe generatie veel geleerd maar ook van hen veel geleerd door hun vaak frisse en jonge blik op het doktersvak.
Het is niet echt vanzelfsprekend of gemakkelijk om te stoppen, maar op een bepaalde leeftijd is het goed om plaats te maken voor een nieuwe generatie fantastische dokters. Op 31 december 2021 gaat het dan ook echt gebeuren.
Vanaf 2022 kunnen jullie terecht bij onze nieuwe collega Pim Horstman.

Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen dat jullie al die jaren in mij hebben gesteld. Er komt geen afscheidsreceptie. Corona maakt dat te ingewikkeld. Maar wie wil is de komende weken welkom om een afspraak op het spreekuur te maken om zo persoonlijk afscheid te komen nemen.

Ik wens jullie allen een gelukkig leven in goede gezondheid toe.

Lieve groeten,
Yvonne Gresnigt

Mijn naam is Pim Horstman en sinds september werk ik als huisarts in gezondheidscentrum Binnenstad. Ik ben 8 jaar huisarts en de afgelopen jaren heb ik als vaste waarnemer in een praktijk in de Achterhoek gewerkt. Ik woon in Utrecht en naast mijn werk als huisarts ben ik docent bij de geneeskunde-opleiding in het UMCU en ben ik bezig met de opleiding kaderarts supervisie en coaching voor medici. Ik kijk er naar uit verder kennis te maken met alle patiënten in de praktijk!

De praktijk zet Yvonne rond haar pensioen natuurlijk graag in het zonnetje! Uw wensen of anekdotes voor Yvonne ontvangen we graag op de praktijk of op yvonnegresnigtpensioen@gmail.com

Helaas is onze collega Jaap sinds 1 juli 2021 met pensioen gegaan. Hij schreef hier zelf het volgende over:

Op 1 juli ga ik stoppen met mijn werk als huisarts in het gezondheidscentrum Binnenstad. Het is dan precies 37 jaar geleden dat ik met een collega een vrije vestiging begon aan het Predikherenkerkhof in Utrecht. Al die jaren heb ik met veel plezier gewerkt als huisarts. Veel patiënten ken ik dan ok al jarenlang en dat maakt het natuurlijk ook wat weemoedig te stoppen met werken. Het lijkt me echter beter dat een jongere generatie het van me overneemt. Diverse patiënten kennen Louise Nooteboom en Jesper Schuurman al wel omdat ik de laatste tijd nog maar twee dagen per week werkte. Beiden hebben een deel van hun opleiding in onze praktijk gedaan en ik ben er dan ook zeker van dat ze uitstekende huisartsen zijn.

Ik wil hier alle patiënten bedanken voor het vertrouwen dat ze de afgelopen jaren in mij hebben gesteld. Het was voor mij heel bijzonder het leven van zoveel mensen van nabij mee te maken. Natuurlijk waren er verdrietige dingen maar er was ook veel vreugde. Kinderen die geboren worden en opgroeien, studenten die in de praktijk komen, volwassen worden en een partner vinden, buurtbewoners die gelijk met mij ouder worden, patiënten die voor moeilijke keuzes staan en een wijs besluit nemen, om maar een paar dingen te noemen.

Het was door de COVID epidemie niet mogelijk een afscheidsreceptie te geven, maar gelukkig heeft Jaap de afgelopen maanden veel patiënten op zijn spreekuur gezien om persoonlijk afscheid te nemen.

         

Beste mensen,

Ruim één jaar geleden alweer dat ik ziek werd. Tijd voor een volgende update!

De chemotherapie is nu 3 maanden afgerond, en heeft gelukkig positief effect gehad. Mijn conditie wordt elke dag beter, zo ook m’n haar 😉
Zelfs zodanig, dat ik weer heel voorzichtig wat taken oppak in de praktijk. Daar geniet ik enorm van; huisarts is zo’n fijn vak! En dat in de mooiste praktijk van Utrecht, met zulke lieve collega’s!
Dus, het kan zo maar zijn, dat je me weer door de gangen ziet lopen. Ik doe nog heel rustig aan met spreekuur houden, dus de meesten van jullie zullen nog steeds een andere dokter treffen. We proberen zo goed mogelijk te matchen, maar geef ook zelf je voorkeur aan.

Maar wie weet, weer tot ziens!

Hartelijke groeten,

Christine Weenink

Op 15 juli 2019 heeft de Gezondheidsraad een advies uitgebracht over een nieuw vaccin tegen gordelroos (Shingrix®). Dit vaccin voorkomt negen van de tien gevallen van gordelroos.

Hoewel deze vaccinatie niet wordt vergoed is het wel mogelijk deze bij ons in de praktijk te laten zetten. U kunt dit telefonisch met uw huisarts of assistente bespreken.

Voor meer informatie over het vaccin tegen het krijgen van gordelroos klik dan HIER.

Door COVID-19 worden patiënten vaker verwezen naar huisartsenposten (HAP) en de spoedeisende hulp (SEH). Steeds meer huisartsenposten leveren 24/7 zorg aan patiënten met een mogelijke coronabesmetting om de huisartsenpraktijken te ondersteunen. Als de huisartsenpost en SEH inzage hebben in de belangrijkste gegevens van ons als uw eigen huisarts, kunt u sneller de juiste zorg krijgen en blijven de wachttijden beperkt. Ook als mensen vanwege de drukte door een huisartsenpost, coronapost of ziekenhuis buiten hun eigen regio worden behandeld, is het belangrijk dat de arts deze gegevens van ons kunnen raadplegen.

Normale situatie

In de normale situatie kan de huisartsenpost alleen een samenvatting van uw medische gegevens van ons als uw huisarts raadplegen en alleen als u hiervoor toestemming (‘opt-in’) heeft gegeven aan ons of via volgjezorg.nl. Bijna 8 miljoen Nederlanders hebben dat gedaan. Een klein deel heeft aangegeven dat hun gegevens niet gedeeld mogen worden. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft (nog) geen keuze gemaakt.

Tijdelijke maatregel

Uitsluitend tijdens de coronacrisis kunnen de huisartsenpost en de SEH ook een samenvatting van de medische gegevens van de huisarts raadplegen als u geen keuze heeft gemaakt. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hiervoor op 8 april 2020 een tijdelijke maatregel getroffen. Dat betekent dat veel meer mensen snel en goed geholpen kunnen worden.
Huisartsenorganisaties (NHG, LHV, InEen), Patiëntenfederatie Nederland, VZVZ, zorgverzekeraars (ZN) en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) zorgen er samen voor dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Openbaar Ministerie blijven volgen of dit veilig en verantwoord gebeurt. Na de coronacrisis zijn de gegevens van Nederlanders die geen keuze hebben gemaakt niet meer te raadplegen bij de huisartsenpost en de SEH. Dan geldt weer de normale situatie.

U houdt de regie

Heeft u contact met de huisartsenpost of de SEH, dan wordt u gevraagd of u het goed vindt dat de gegevens van ons worden geraadpleegd. Zo houdt u zelf de regie. Alleen als u niet aanspreekbaar bent, kunnen de huisartsenpost of de SEH de gegevens zonder die mondelinge toestemming raadplegen. U kunt ook altijd precies zien wat er met uw gegevens gebeurt. Dat kan op de website www.volgjezorg.nl. U ziet daar of uw gegevens beschikbaar zijn gesteld. U kunt ook zien of uw gegevens zijn geraadpleegd en door wie.

Wilt u NIET dat uw gegevens worden gedeeld?

Dan kunt u dit bij ons melden of online aangeven op volgjezorg.nl.

Wilt u WEL dat uw gegevens worden gedeeld?

Zeg het tegen ons en tegen uw apotheek of regel het online op volgjezorg.nl.

Sinds kort kunt u ook in onze praktijk advies krijgen van een gynaecoloog. Zo kunt u samen met uw huisarts en gynaecoloog uw klachten bespreken. Voor u is het een eenmalig gratis advies. U betaalt dus geen eigen risico.

Vanaf september 2013 werken wij samen met de sportartsen van het Sport Medisch Adviescentrum. Een sportarts is een specialist op het gebied van sportblessures, maar ook niet sport gebonden klachten van het bewegingsapparaat. Dit sportspreekuur is bedoeld voor mensen met langdurige of ingewikkelde blessures van spieren of gewrichten. Hierbij is de mate van klachten belangrijker dan hoe fanatiek u normaalgesproken sport.

Tijdens een consult van een half uur kijken de huisarts, fysiotherapeut en sportarts samen naar uw klacht en geven direct een advies.

Mocht u in aanmerking willen komen voor een gezamenlijk consult neemt u dan contact op met de huisartsenpraktijk 030-2333888.

Online afspraken maken

U kunt nu ook online afspraken maken bij Huisartsenpraktijk Binnenstad. Zo kunt u in uw eigen tijd een afspraak plannen met uw huisarts. U heeft nu 24/7 toegang tot:

e-Afspraak – maak uw eigen afspraak bij uw huisarts.
e-Consult – hiermee kunt u per email een vraag stellen aan uw huisarts.
uw labuitslagen – check uw eigen bloeduitslagen.
e-Recept – hiermee kunt u uw medicijnen opnieuw bestellen.

Log eenvoudig met uw DigiD in het patiëntenportaal.